activiteitenBestuurPloegleidingRenners heren

WielrennenNieuwelingenHoop op Zegen Beveren – Staf Galle kan zich bij Hoop op Zegen Beveren individueel ontplooien

 

“Voorlopig nog geen behoefte om in grote ploeg te zitten”

STEKENE – Nieuweling Staf Galle vormt samen met Michiel en Lennert Van Wiele de mannelijke inbreng in team Hoop op Zegen Beveren dat ook in 2017 weer de nadruk zal leggen op de vrouwenkern die 11 vrouwen elites bevat. Toch is ook Galle ambitieus.

Omdat zijn vader Luc en maar vooral zijn ooms Peter en Dirk in de jaren 70 meer dan behoorlijke renners waren, sloop ook bij Staf de wielermicrobe in het bloed. Nadat hij aanvankelijk als judoka het al tot een blauwe gordel had gebracht, besloot hij vorig seizoen toch ook te gaan koersen.

“Vorig jaar was alles nieuw voor mij. Ik had nog nooit in competitie gekoerst en dus wou ik ook in alle rust en zonder druk met deze sport kennismaken”, opent de Stekenaar zijn verhaal.

“Het doel was toen vrij duidelijk: proberen om zo veel mogelijk ervaring op te doen en om zo veel mogelijk koersen uit te rijden. Maar dat ging meteen behoorlijk goed.”

“In mijn tweede wedstrijd in Temse Velle kon ik al een prijsje rijden en pakte ik een premie. Uiteindelijk heb ik vorig seizoen op één na al mijn wedstrijden uitgereden en in Destelbergen zat er zelfs een zege in. We waren toen met een groepje van 9 weg en in de spurt kon ik me tonen”, aldus Staf die het vooral van zijn spurtsnelheid moet hebben.

“Al moet ik me ook op andere terreinen nog ontwikkelen. Tijdrijden, wedstrijden op een lastiger omloop, het zijn dingen die ik nog moet ontdekken.”

Galle kreeg aan het einde van vorig seizoen al heel wat aanbiedingen van andere clubs.

“Maar ik wil liever zeker dit jaar nog als individueel renners groeien. Daarom kan ik me geen betere ploeg dan Hoop op Zegen voorstellen. Hier heb je geen verplichtingen zodat ik zelf mijn programma kan uitstippelen. Wat niet wil zeggen dat ik niet ambitieus ben.”

“Ik heb een goede winter achter de rug en ga er dus vanuit dat de conditie goed is. De eerste wedstrijden zullen duidelijker maken hoe de concurrentie is. Aan het einde van dit seizoen zal ik voor mezelf beslissen of ik de stap naar een groter team zet.”

 

Elegeert, I. (2017-02-21). WielrennenNieuwelingenHoop op Zegen Beveren – Staf Galle kan zich bij Hoop op Zegen Beveren individueel ontplooien. [2017-06-26 http://www.nieuwsblad.be].

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *